ESF subsidie duurzame inzetbaarheid: wij helpen je verder!

ESF subsidie duurzame inzetbaarheid: wij helpen je verder!

Is jouw organisatie ook actief bezig met beleid om medewerkers langer en duurzaam inzetbaar te houden? Dan is er goed nieuws! Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft een subsidie in het leven geroepen voor werkgevers die de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers willen vergroten.

Waarom het ESF subsidie geeft

Bedrijven, met als aanvoerder de Europese Unie, hebben duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda staan. Met de vergrijzende beroepsbevolking is de zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van mensen belangrijker dan ooit. Werkenden, bedrijven en de maatschappij hebben daar profijt van. Daarom stelt het Europees Sociaal Fonds (ESF) ook dit jaar subsidie beschikbaar voor projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Belangrijkste voorwaarden

Het project bestaat uit het inhuren van een adviseur. Alléén advieskosten komen voor subsidie in aanmerking. De maximale subsidie per werkgever bedraagt € 12.500,- bij een bedrag van € 25.000,- aan subsidiale projectkosten.

De aanvraag moet binnen een bepaald tijdvak gedaan worden. Het aankomende tijdvak voor aanvragen ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid is:

  • van 8 april  09:00 uur tot en met 12 april  17:00 uur

Voorbeeldprojecten van bedrijven en instellingen die al gebruik maakten van de ESF subsidie vind je hier.

Wil je meer weten over de subsidie? Klik dan hier

Hoe wij je kunnen helpen

1. Wij kunnen de hele aanvraag voor je verzorgen.
Dat verlost je van de administratieve rompslomp. We vragen als penvoerder de benodigde informatie op binnen jouw organisatie. En we verwerken dit in de aanvraag. Dat scheelt veel tijd en energie

2. We kunnen een al beproefde aanpak neerleggen onder de noemer ‘Fit for the Future’.
We hebben dit programma al klaar staan en succesvol uitgevoerd bij diverse klanten in verschillende branches. Waaronder bij de gemeente Houten.

3. We kunnen samen een aanpak op maat maken.
In co-creatie maken we samen de best passende aanpak voor jouw organisatie.

Klantervaring

We hebben al heel wat organisaties geholpen. Zoals gemeente Houten:

“Voor zowel werknemers als leidinggevenden zijn vitaliteit en duurzame inzetbaarheid praktisch en tastbaar geworden. Door te werken aan een concreet actieplan hebben medewerkers geleerd dat zij zelf eigenaar zijn van hun inzetbaarheid. En hoe ze hun inzetbaarheid vorm kunnen geven op een manier die precies bij hen past. Leidinggevenden kunnen nu makkelijker met een medewerker een gesprek aangaan over deze onderwerpen. Het programma heeft ons allemaal een boost gegeven en het vertrouwen dat we hier in de toekomst mee verder kunnen”
Monique Peek, Personeelsadviseur Gemeente Houten

We helpen je graag met het verbeteren van jullie duurzame inzetbaarheid. Met of zonder ESF-subsidie. Dat doen we in co-creatie en op basis van evidence-based modellen en methoden. Zo bouwen we samen met jou een 9+ organisatie die zich onderscheid.

Interesse? Neem dan contact met ons op. Bel 073-689 07 90 of stuur een mail.