Implementatie

ImplementatieNieuw gedrag

Met onze implementatiemethode wordt gezondheids- en vitaliteitsmanagement een vast onderdeel van jullie beleid en bedrijfscultuur. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een pilot op te schalen naar een toepassing ‘as usual’ in de rest van de organisatie.
Het inbedden van een robuust gezondheids- en vitaliteitsbeleid heeft een positief effect op de hele organisatie. Het integreren van een nieuw beleid vraagt daarentegen tijd. Wij hebben het eigenlijk over een cultuurverandering. Een implementatie is dan ook pas geslaagd als de toepassing van het ‘nieuwe gedrag’, onderdeel wordt van het dagelijkse handelen en de dagelijkse processen.

Hoe laten wij implementaties wél slagen?

Op basis van jarenlange ervaring en kennis hebben wij een implementatiemethode ontwikkeld waarmee je op een gestructureerde manier je gezondheids- en vitaliteitsbeleid inbedt in de primaire processen en het gedrag van de medewerkers binnen jouw organisatie. Deze methode bundelt onze kennis en ervaring met gangbare verandermethoden, interventiemodellen en -inzichten. Zo ontstaat een vernieuwende aanpak die veel impact en effect heeft. Kenmerken van onze methode zijn:

  • inzicht in benodigdheden en het proces
  • een vooraf afgestemd beeld van het eindresultaat
  • borging van kennis in jouw organisatie
  • medewerkers worden zelf verantwoordelijk gemaakt en nemen eigenaarschap

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.