Ouder worden: ervaar wat het met je lichaam doet

Ouder worden: ervaar wat het met je lichaam doet

Het is niet anders: ouder worden komt met ‘gebreken’. Toch wil de overheid dat werknemers langer doorwerken. Hoe houden je medewerkers het vol tot aan hun 67e? Dat kan alleen als ze goed voor zichzelf zorgen. Een goede conditie, zowel fysiek als mentaal, is de belangrijkste voorwaarde om duurzaam inzetbaar te zijn en langer door te kunnen werken.

Medewerkers kunnen zelf veel doen om zo fit mogelijk oud(er) te worden. In onze workshop Leefstijl – Fit naar je pensioen leren je medewerkers hoe je op een laagdrempelige en haalbare manier je inzetbaarheid op peil houdt of zelfs verbetert. Ook als je ouder wordt!

Urgentie

Zolang medewerkers geen problemen ervaren is er voor hen vaak weinig of geen urgentie om gezonder te leven. “Ach, wie dan leeft wie dan zorgt”.
Mensen passen hun gedrag pas aan als ze daar het nut en de noodzaak van inzien. Door tijdens ons programma Leefstijl Fit naar je pensioen de typische beperkingen van een oudere medewerker te laten ervaren, ontstaat dit gevoel van urgentie.

GERT

Zo’n twintig jaar verouderen kan op een eenvoudige manier: door het aantrekken van ons ouderdomssimulatiepak GERT.
GERT simuleert een aantal ouderdomsgebreken. Zo vermindert bijvoorbeeld een speciale bril het zicht, zorgt een koptelefoon voor een verminderd gehoor en wordt met ander onderdelen de achteruitgang van de spierfuncties nagebootst.

Meer weten?

Meer weten over dit programma of direct aan de slag om je medewerkers zo lang mogelijk duurzaam inzetbaar te houden? Neem dan contact met ons op. Bel 073 – 689 07 90 of stuur een mail.