Over Ergo Optima

Fysieke belasting, vitaliteit in relatie tot het werk en leiderschap, daar weten we alles van. Dagelijkse en complexe uitdagingen op het gebied van inzetbaarheid brengen wij terug tot inspirerende eenvoud. Dit doen we met ons team van trainers en coaches verspreid over heel Nederland.

uitdagingen

Ergo Optima adviseert hoe organisaties gezondheids- en vitaliteitsdiensten effectief kunnen inzetten als onderdeel van hun duurzame inzetbaarheidsbeleid. Dat begint met een heldere visie en strategie. Gezondheids- en vitaliteitsbeleid is ten slotte een middel, geen doel op zich. Als er een duidelijke visie en strategie is ontwikkeld, adviseren en helpen we bij de daadwerkelijke implementatie.

Beleid wordt dan onderdeel van de dagelijkse processen en cultuur. Om het behaalde resultaat te bestendigen en verder te verbeteren, zijn borging en optimalisatie van het beleid en uitvoering essentieel. Het succes van het beleid wordt hiermee duurzaam bewaard.

Onze aanpak

Veranderen van gedrag is een moeilijk proces. Om tot gedragsverandering te komen zijn grofweg 4 stappen nodig: 1. bewust worden van gedrag en het effect ervan, 2. bepalen van het doel, 3. actie, herhalen, herhalen, herhalen… 4. evalueren.
In al onze programma’s besteden we verspreid over deze 4 stappen tijd aan kennisoverdracht, het aanleren van vaardigheden en feedback.

Wij maken de medewerkers eigenaar van hun gezondheid en vitaliteit én raken hen, waardoor ruimte ontstaat om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

 

Wij geloven dat energieke medewerkers dé basis zijn voor een gezonde, goed presterende organisatie. Want hoe je het ook wendt of keert, bij de medewerker begint het. Díe moet het uiteindelijk doen!

Missiearrow_rightside

Wij gaan voor een lekker werkend Nederland!

Onze missie is ervoor te zorgen dat mensen meer leiderschap over hun gezondheid en vitaliteit krijgen. Waardoor ze gelukkiger zijn en daardoor duurzaam beter presteren en inzetbaar zijn.

arrow_leftsideVisie

Heel Nederland duurzaam en vitaal aan het werk

Als expert op het gebied van fysieke belasting en vitaliteit delen wij onze kennis en ervaring. Wij gaan er voor om heel werkend Nederland vitaal aan het werk te krijgen én te houden.

0nze belofte

arrow_rightside

No nonsense

Onze dienstverlening kenmerkt zich door een no nonsense aanpak gericht op snelle, concrete en effectieve oplossingen voor de dagelijkse en complexe uitdagingen op het gebied van inzetbaarheid.

Snel resultaat

We gaan voor een zo groot mogelijk effect op een zo eenvoudig mogelijke manier. Vooraf onderzoeken we wat je wilt bereiken. We kijken altijd naar de vraag achter de vraag. Door onze expertise te koppelen aan dát wat er in de organisatie en de medewerker al aanwezig is, boeken we snel resultaat.

State of the art

Onze programma’s en methoden zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, duidelijk en succesvol. Een hoog rendement voor jou en je bedrijf, dat vinden we belangrijk.

Effectief

Medewerkers zijn enthousiast. En dat moet zo blijven, ook op lange termijn. Om daadwerkelijk tot gedragsverandering te komen is borging nodig. Daarom betrekken we het management bij al onze diensten. Als bewaker van de continuïteit.

Korte lijnen

Vanzelfsprekend kennen wij de kneepjes van het vak. Niet in de laatste plaats door onze jarenlange ervaring maar zeker ook door onze betrokken professionals die altijd gaan voor het beste resultaat. Ergo Optima staat voor korte lijnen, snel schakelen en persoonlijke aandacht.

over ons

Brenda Sambo

Senior Trainer/Coach

Dimphy Krabbers

Intern Accountmanager

Elke de Leur

Medewerker Serviceteam

Esther Hoekveld

Medewerker Service Team

Irma Leijten

Senior Trainer/Coach

Joost Valkenberg

Directeur/Eigenaar & Spreker

Marga Bloo

Intern Accountmanager

Paul van Haaren

Senior Trainer/Coach & Consultant Duurzame Inzetbaarheid (RDCI ©)

Remco van der Graaf

Senior Trainer/Coach & Consultant Duurzame Inzetbaarheid

Karin Terpstra

Senior Trainer/Coach

Lieske Willemsen

Senior Trainer/Coach

Brigitte Sijpestijn

Senior Business Projectmanager

Jolanda Baselmans

Medewerker Finance & HR

Marleen van Helvoort

Office Manager

Bianca van Roosmalen

Intern Accountmanager

Ons netwerk

Wij werken samen met een netwerk van bedrijfsfysiotherapeuten en vitaliteitscoaches verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie in de buurt.

Ons landelijk netwerk typeert zich als een club deskundige, gedreven en betrokkenen professionals met hart voor de werkende mens. Ieder heeft zijn eigen kracht en specialisatie. Zij snappen ons bedrijf, onze visie en onze dromen als geen ander. Dat maakt ons sterk. Hierdoor zijn we in staat om samen het verschil te maken.

Weten of een trainingscentrum de door jou gewenste dienst uitvoert? Bel 073 – 689 07 90.