Preventie

Preventie, voorkomen is beter dan genezen. Ook in het bedrijfsleven. Kénnen je medewerkers de risico’s die bij het vak horen? Hoe is het gesteld met hun werkbelasting… met hun leefstijl? Weten je medewerkers hoe ze zorgen voor (tussentijds) herstel? Gebruiken zij de aanwezige hulpmiddelen?

Onze op maat gemaakte preventie trainingen zijn gericht op bewustwording en gedragsverandering, met het doel werk gerelateerde gezondheidsklachten te voorkomen.

Veranderen van gedrag gaat niet over één nacht ijs. Borging is belangrijk. Daarom betrekken we de leidinggevenden en het management bij onze programma’s. Als bewaker van de continuïteit. En daarmee van het succes!

Bosch Transmission Technology

“Er werd gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers…”

Lichamelijke klachten op onze assemblageafdeling waren de aanleiding om samen met Ergo Optima een workshop te organiseren voor het productiepersoneel. Hoe ga je nou bewust om met je lichaam tijdens je werk en daarbuiten?

Tijdens de workshops kregen de medewerkers op hun eigen werkplek, tips over werkhouding en tiltechnieken.

Er werd gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers, onder andere door bewust om te gaan met werkhouding, herstel en privé (beweging/sport).

Door het enthousiasme van de trainers werden vrijwel alle medewerkers ervan overtuigd, dat ze ook zélf invloed hebben op het voorkomen van lichamelijke klachten.

– Alwin Pranger, Bosch Transmission Technology – 

Klik voor meer klantcases

Industrie

Meer weten?

Remco van der Graaf
Persoonlijke pagina bekijken

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op gebied van preventie?

Neem contact met ons op