Sta op, werk dynamisch!

Sta op, werk dynamisch!

Zitten is net als zonnen (Dr. Dianne Commissaris). Het is heerlijk, maar te lang is schadelijk voor je gezondheid. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s, blijkt uit onderzoek.

Zo vergroot langdurig zitten de kans op vroegtijdig overlijden en de kans op lichamelijke klachten.
Het geeft minder energie en verlaagt je productiviteit. Bewegen activeert de hersenen. Je wordt er creatiever, alerter en minder gestrest van.

Bron: prof. Charles Hillman, Universiteit van Illinois

Wel weten maar niet doen

Veel mensen weten best dat ze te veel zitten, maar doen er nauwelijks iets aan.
Hoe doorbreken we dit gedrag? Onze korte, interactieve en dynamische workshop van 1 uur maakt medewerkers bewust van hun zitgedrag en nodigt ze uit om letterlijk uit hun stoel en in beweging te komen.

Mogelijkheden genoeg

Er zijn tal van mogelijkheden om in een kantooromgeving te bewegen. Hierbij kun je denken aan zit/sta bureaus en bureaufietsen, staand of lopend overleggen, stappen-competities, etc. De sleutel ligt echter niet in de mogelijkheid maar in het gedrag van de beeldschermwerker. Dáár ligt dan ook de focus van onze aanpak.

Na onze korte inspirerende workshop gaan de deelnemers weer lekker aan de slag. Onze bedrijfsfysiotherapeut komt na de workshop bij de medewerkers langs op de werkplek voor een kort gericht (zit)advies.

Meer weten?

Meer weten over deze workshop? Bel 073 – 689 07 90 of stuur een mail.