Zo houd je medewerkers gezond die fysiek belastend werk doen

Zo houd je medewerkers gezond die fysiek belastend werk doen

43% van de medewerkers doet fysiek belastend werk

Als werkgever wil je het liefst allemaal energieke,  vitale en fitte medewerkers.  Die met een glimlach afstevenen op hun pensioengerechtigde leeftijd. De praktijk is vaak anders. Door automatisering neemt fysiek zwaar werk weliswaar af.  Maar hiervoor komt ander fysiek belastend werk in de plaats. Denk daarbij aan repeterend werk zoals bijvoorbeeld  beeldschermwerk.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat 43% fysiek belastend werk doet, 34% regelmatig herhalende bewegingen maakt en 21% regelmatig kracht zet. Denk bijvoorbeeld aan een timmerman. Of aan medewerkers in de zorg door het dagelijks vanuit een bed in een rolstoel tillen van patiënten.

Deze laatste groep, de zorgverleners, zie ik wekelijks tijdens mijn werk als bedrijfsfysiotherapeut in ziekenhuis Bernhoven. Medewerkers, met een gemiddelde leeftijd van boven de 40 jaar, die met een bepaalde gedrevenheid werken. Er voor de patiënt in bed willen zijn.  Maar ook te maken hebben met een tijdsdruk. Hierdoor worden hulpmiddelen in de zorg niet altijd gebruikt want “we doen het even snel zo”. Dit heeft vaak als gevolg dat er fysieke klachten optreden bijvoorbeeld aan nek en schouder.

Slim werken en eigen gedrag

Willen we gezonde werknemers, dan kunnen we aan twee knoppen kunnen draaien. De ene ‘knop’ is het werk zelf. Slim werken ontstaat bijvoorbeeld door te zorgen voor betrouwbare hulpmiddelen en goede werkmethoden.

De tweede ‘knop’ is het eigen gedrag van de medewerker. Je kunt daarbij denken aan fitheid en mentale weerbaarheid. Immers hoe fitter hoe makkelijker je het werk kunt volhouden. Gezonde slaap, werk-privé balans en bevlogenheid. Allemaal elementen die daaraan bijdragen. Evenals het gedrag op het werk: kies je voor een hulpmiddel om een patiënt te verplaatsen ondanks de werkdrukte, of doe je dat toch maar niet? Een werkomgeving die goed werkgedrag stimuleert helpt daarbij.

Bij een werkplekbezoek bij een medewerker in het ziekenhuis, bespreek ik zowel het slimmer werken alsook het werkgedrag en de werkomgeving. Vaak ontstaan klachten door een combinatie van niet slim werken en gedrag. Coaching en begeleiding helpt om inzicht te krijgen in het eigen gedrag en dit, waar nodig te veranderen.
Bij slim werken kijken we naar wat de fysieke belasting nu precies inhoudt. Wanneer moet iemand kracht zetten? Worden de juiste hulpmiddelen gebruik? Welke werkhouding neemt iemand aan? Wordt slim werken gestimuleerd? Om vervolgens met gerichte oplossingen te komen.

Duurzame oplossingen

Zoals met zoveel zaken is ook hier geen ‘quick-fix’ oplossing. Fruit in de kantine zetten of een eenmalige scholing over fysieke belasting is een mooi begin. Maar niet voldoende voor een positieve en duurzame verandering. Daarom ga ik als bedrijfsfysiotherapeut in gesprek met werkgever en werknemer. Samen bouwen we een duurzame oplossing. Met aandacht voor mens en werk.

Meer weten over hoe wij dat doen bij Ergo Optima? Neem contact met ons op!

Brenda Wijns

Adviseur Fysieke Belasting & Vitaliteit en BedrijfsfysiotherapeutBrenda Wijns is senior trainer en coach.  En als bedrijfsfysiotherapeut begeleidt ze o.a. bij ziekenhuis Bernhoven medewerkers met fysieke klachten.

Brenda is expert op het gebied van het voorkomen en oplossen van werk- & gedrag gerelateerde klachten van medewerkers in de zorg. Wil jij dit soort klachten oplossen in jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met Brenda op. Mooi als we elkaar verder kunnen helpen.